Kerää lampaankäävät kokonaisina ja leikkaa ne pihvin muotoon. Jämäpaloista pilko hakkelusta (voi käyttää sellaisenaan esim. sienipihveissä tai jauhelihan kanssa). Pihvit kuivatetaan ensin paistinpannulla (myös jos pakastat sienet). Yhdelle syöjälle riittää 3 kämmenenkokoista sientä.

 

Lampaankääpäpihvejä

2 kananmunaa

Korppujauhoja

Valkopippuria, suolaa, ripaus sitruunapippuria

 

Sekoita mausteet korppujauhoihin, laita seos lautaselle ja toiselle kananmunat rikottuina. Kasta pihvit ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoseoksessa, paista kuumalla pannulla voissa. Raikas salaatti riittää lisukkeena.

 

Lampaankääpä on epäsäännöllisen muotoinen, väriltään keltavivahteinen ja saattaa kasvaa läpimitaltaan jopa 20 senttiseksi. Jalka on lyhyt, tanakka ja muhkurainen. Kasvaa ryhminä tai renkaina havumetsissa elokuusta lokakuun puoliväliin. Onni on löytää hyviä pienehköjä puhtaita sieniä. Kasvaa usein samoilla kasvupaikoilla vuodesta toiseen.